Dubarry gummistøvler +2800,-

Dubarry gummistøvler

Forfatter
 • Design
 • Holdbarhed
 • Komfort

Dubarry gummistøvler er meget populære blandt den britiske overklasse. Dubarry gummistøvler af læder et et populært valg til jagt eller ridning, og deres sejlerstøvler er gode vandtætte gummistøvler, der holder fødderne tørre på lange sejlture.

Dubarry blev grundlagt i 1937 i Irland, og deres gummistøvler er legendariske for at være af højeste kvalitet og produceret af de bedste materialer.

Dubarry gummistøvler er skabt til et aktivt liv på landet, hvor robuste og vandtætte støvler et helt essentielle i hverdagen. De henvender sig til både mænd og kvinder.

Dubarry modeller inkl. kommentarer

Dubarry gummistøvler er ikke fremstillet af gummi, men de kaldes alligevel for gummistøvler, da de er 100 % vandtætte.

Dubarry har lædergummistøvler beregnet til landjorden, samt sejlergummistøvler beregnet til sejlads. Fælles for dem er en god og robust sål med et særdeles sikkert greb, så du kan stå godt fast på glatte overflader.

De følgende modeller er blandt de mest populære Dubarry støvler:

 • Galway er den bedst kendte Dubarry støvle. Det er en unisex knæhøj støvle med et skaft fremstillet læder og ruskind kombineret med Gore-Tex for at gøre den 100 % vandtæt. Øverst kan den strammes helt tæt med strenge. Den fås i sort, brun, valnød samt en kombination af sort og brun. I str. 35-48
 • Kildare er en kortere støvle, der når til midt på læggen. Den har lycra bag på læggen, så den er let at få af og på, og så den sidder tæt på benet. Den er som Galway i læder og ruskind kombineret med Gore-Tex. Den er unisex og fås i sort, brun eller valnød i str. 35-48.
 • Shamrock er Dubarrys berømte sejlerstøvle. Den kombinerer en læderfod med et skaft af Coudura-nylon, og bruger Gore-Tex i hele støvlen for at skabe en støvle, der er 100 % vandtæt. Lycra bruges, så støvlen sidder behagelig tæt uden at stramme. I brun/navy eller sort/brun i str. 35-48.

Du kan se en liste med flere modeller af Dubarry gummistøvler nederst i denne artikel.

Gode-citater.dk (reklamelink)

Fordele og ulemper

Dubarry gummistøvler er fremstillet af læder, ruskind, nylon og Gore-Tex, og de adskiller sig derved fra gummistøvler, der er fremstillet i naturlig gummi eller PVC.

Denne kombination af materialer gør støvlerne meget åndbare, så du slipper for svedige fødder. Samtidig er støvlerne 100 % vandtætte, selvom de ikke er fremstillet af gummi.

De er elegante støvler, og de er genkendt overalt i verden som støvler af udsøgt høj kvalitet.

Priserne er meget høje, og det er den eneste ulempe ved Dubarry. Men da de med den rette pleje kan holde i flere årtier, er det en investering, som godt kan betale sig.

Test af Dubarry gummistøvler

Dubarry sejlerstøvler har været med i en test af det tyske sejlermagasin Yact Revue i 2012. Støvler fra Aigle, Musto, Henry Lloyd og Sebago blev sammenlignet på forskellige dæk. Testen vurderede, hvor vandtætte, støvlerne var, og hvor skridsikre de var på dækket.

Dubarry Shamrock får kun 3 ud af 5 stjerner, og beskrives som behagelig at have på samt at behageligt inderklima i støvlen. Det trak ned, at en af støvlerne lækkede pga. en fabrikationsfejl.

Dubarry Crosshaven Extra Fit får 4 ud af 5 stjerner, og beskrives som en komfortabel og robust støvle med et behageligt indeklima. Det trækker ned, at hælen ikke er støttet så godt.

Sejlermagasinet Segeln testede 8 sejlergummistøvler i 2012. Støvlerne får ikke point, og Dubarry Crosshaven Extra Fit beskrives i den test, som en skridsikker støvle af gode materialer med en lidt smal pasform.

I en tredje test af sejlermagasinet Yach i 2011 får Dubarry Newport kun 1 stjerne, og lander på en 8. plads ud af de 9 testede støvler.

Brugerudtalelser

Dubarry gummistøvler roses for deres lange holdbarhed på engelske forums samt Smartpakequine.com, hvor stort set alle giver dem 5 stjerner, og de har et gennemsnit på 4,8 stjerner fra 108 brugere.

Støvlerne er vandtætte selv efter mange års brug, og de har en god pasform.

De glade ejere har bl.a. de følgende bemærkninger om Dubarry støvler:

 • Har brugt det samme par Dubarry gummistøvler i stalden i 6 år, og de er stadig gode
 • Har brugt det samme par sejlerstøvler i over 20 år
 • De passer som en vandrestøvle, men har samme højde som en gummistøvle
 • Holder til at man går i gennem det tykkeste buskads på jagtture
 • Er 100 % vandtætte efter 5 års brug
 • De er åndbare, varme og vandtætte
 • Holder fødderne varme og tørre i snevejr

Jeg fandt en enkelt, som oplevede at hendes Dubarry falder fra hinanden efter et års daglig brug i hestestalden.

Dubarry anbefaler, at du tager dig kærligt af dine støvler, og vedligeholder dem – ellers så kan det medføre en kortere holdbarhed.

Du kan læse om, hvordan du vedligeholder dine Dubarry lædergummistøvler lidt længere nede i denne artikel.

Forhandlere og prisleje

Dubarry støvler forhandles af sejlerbutikker samt forhandlere af rideudstyr. Jeg fandt de bedste priser og det største udvalg af Dubarry støvler på Aarhusseashop.dk.

Da jeg kiggede, havde Aarhusseashop.dk et tilbud på Dubarry støvler, hvor du 10 % rabat, hvis du vælger en leveringstid på 10 dage. Det er en besparelse på 2-300 kr., da støvlerne koster 2- 3000 kr.

Med denne 10 % rabat er priserne på Dubarry’s støvler:

 • Shamrock koster ca. 2000 kr. inkl. levering mod en normalpris i andre butikker på 2800 kr.
 • Galway koster ca. 2700 kr. inkl. levering mod en normalpris i andre butikker på 3400 kr.

Du kan se de specielle tilbud her.

Evt. besparelser ved køb i udlandet

Du sparer ikke noget ved at købe Dubarry støvler i England eller i andre lande, da de har faste priser. De kommer heller ikke på udsalg uden for sæsonen, da de er lige populære hele året rundt.

Har du svært ved at finde en model i den rigtige størrelse, kan du kigge på den engelske webshop Ahume.co.uk, der har et stort udvalg af Dubarry støvler, og fri forsendelse til Danmark ved køb over 200 £.

Her koster et par Galway ca. 2630 kr. inkl. levering. Det er ca. samme pris, som de koster i Aarhusseashop.dk, hvis du vælger en forsendelse på 10 dage. Det er næsten 800 kr. under normalprisen i andre danske butikker.

Vedligeholdelse

Dubarry anbefaler, at du vedligeholder dine Dubarry støvler ofte, så de holder længere.

For læderstøvlerne anbefales det, at du gør støvlerne rene og lader dem tørre, før du bruger Dubarry’s specielle vedligeholdelses-produkter:

Mudder og jord skal fjernes under vandhanen med vand og en børste. Du kan evt. bruge Dubarry Cleaner, sammen med børsten, og skylle det grundigt væk bagefter.

Har du brugt dem i hestestalden eller andre stalde, så sørg for straks at skylle støvlerne, husdyrgødning kan ødelægge limen i støvlerne.

Lad støvlerne lufttørre i 48 timer, før du anvender plejeprodukterne. Lad dem aldrig tørre nær en radiator eller andre varmekilder.

Når støvlerne er helt tørre, kan du bruge Dubarry Conditioner på læderet, og Dubarry Protector på ruskindet.

Conditioner skal bruges sparsomt, og påsmøres i et tyndt lag med en blød klud.

Dubarry Protector skal sprøjtes på ruskindet udenfor, og skal tørre i 24 timer, før du bruger støvlerne igen.

Du kan f.eks. købe en prøvepakke med Cleaner, Conditioner og Protector til 200 kr. inkl. levering.

Konklusion og rating

Dubarry gummistøvler er meget elegante, og de er fremstillet af de bedste materialer. Der er mange modeller at vælge imellem, og du kan få gummistøvler i forskellige højder. Derfor får de 5 stjerner for design.

Der er en enkelt utilfreds bruger, der oplever at hendes støvler går i stykker efter et år. Men da der ikke står noget om hun har vedligeholdt sine Dubarry støvler, og der er mange beretninger om støvler, der holder 5, 10 eller 20 år, får Dubarrys gummistøvler 4 stjerner for holdbarhed.

De fleste bruger roser Dubarrys pasform, og fortæller at støvlerne er yderst behagelige at have på i lang tid ad gangen. Støvlerne er også i høj grad åndbare, da de er fremstillet af læder, nylon og Gore-Tex. Derfor får de 5 stjerner for komfort.

Modeller som Dubarry sælger

Dubarry har de følgende modeller i deres kollektion:

 • Galway
 • Clare
 • Tipperary
 • Ultima
 • Shamrock
 • Wexford
 • Longford
 • Donegal
 • Roscommon
 • Kildare
 • Newport
 • Wicklow
 • Kerry

Kilder

Dubarry hjemmeside
Brugerudtalelser på Bushcraftuk.com her
Brugerudtalelser på Horseandhoud.co.uk her
Test af Dubarry støvler på Testberichte.de her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv en anmeldelse