Havaianas gummistøvler +450,-

Havaianas gummistøvler

Forfatter
 • Design
 • Holdbarhed
 • Komfort

Havaianas gummistøvler er flotte og farvestrålende gummistøvler, der er produceret af det brasilianske firma, der ellers er bedst kendt for deres Havaianas klipklappere.

Firmaet startede deres produktion af klipklappere i 1962, og Havaianas gummistøvler er relativt nye på markedet. De første blev solgt i England i 2011, og sælges nu også i resten af Europa og USA.

Havaianas modeller inkl. kommentarer

Nordisklaan - Lån penge nu (reklamelink)

Havaianas gummistøvler er sprudlende med glade farver, og de er helt moderigtige. De er fremstillet i det bedste brasilianske naturgummi, og i flere højder og designs.

De fleste modeller er til kvinder, men der er også en enkelt unisex model i herrestørrelser:

 • Printed Rain Boots har det gladeste design med en skøn palmeø på en blå baggrund. Der er også et mere dæmpet design med diskrete blomster på en brun baggrund. De fås i str. 35-41
 • Woman Rain Boots er høje gummistøvler i glade farver med enkelte streger af andre farver langs anklen og langs åbningen. Du kan f.eks. få lilla med lyserøde streger, eller lyserøde med sorte streger.
 • Matthew Williamson Printed Rain Boots er et samarbejde mellem Havaianas og den kendte engelske tøj-designer Matthew Williamson, der har designet de smukkeste prints for disse usædvanlige gummistøvler. Du kan vælge mellem et påfuglefjerprint i hvidt og lyserød på sort baggrund, eller digitale mønstre i blå farver. I str. 35-41.
 • Woman Mid-Cut er en halvhøj gummistøvle, der er let at stikke i. De fås i et mønstret design med blomster eller ensfarvet sort med lyserøde striber. I Str. 35-41.
 • Unisex Rain Boots er ensfarvede høje gummistøvler i blå, sort eller grøn. I str. 35-45.

Test af Havaianas gummistøvler

Den populære engelske avis The Sun har en artikel fra 2012, hvor de testede 9 gummistøvler med henblik på, hvor godt de egner sig til festivalbrug.

Gummistøvlerne bliver vurderet af artiklens forfatter ud fra tre kriterier: stil, komfort og hvor godt de klarer sig på en gåtur i regnvejr og mudder. Gummistøvlerne får point ud af 10 i hver af de tre kategorier.

Journalisten elsker de skønne farver og stilen, og giver Havaianas gummistøvler 7 for komfort, 9 for stilen og 8 for våd-testen.

Havaianas får dermed samlet kun et point under Testens vinder på point, som er en Hunter gummistøvle. Den får 8 for komfort, 8 for stil og 9 for våd-testen.

Fordele og ulemper

Selv om der umiddelbart er et langt spring fra Havaianas klipklappere til gummistøvler, så har de en meget vigtig ting tilfælles: de er begge fremstillet af det bedste brasilianske gummi. Derfor er Havaianas gummistøvler af den samme gode kvalitet, og de er både holdbare, åndbare og fleksible.

Havaianas gummistøvler er helt moderigtige, og især de smukke Matthew Williamson er så trendy, at det næsten gør ondt at kigge på dem. Vælger du dem, kan du være sikker på at tiltrække mange beundrende blikke og glade ansigter, når du går en tur i regnvejret.

Der er ikke umiddelbart nogle ulemper ved Havaianas gummistøvler og selv prisen er til at leve med.

Brugerudtalelser

Der er mange glade brugere af Havaianas flotte gummistøvler, og på Amazon.co.uk har tilfredse brugerne bl.a. de følgende kommentarer:

 • Ideel til festivaler
 • Super behagelige
 • Høj kvalitet med skaft og sål af tyk og kraftig gummi
 • Passer godt rundt om foden, og der er plads til at få jeans ned i dem
 • Gummiet er blødt og støvlerne har en god pasform
 • Der er et godt greb på ydersålerne

Der er desværre mindre tilfredse brugere imellem de tilfredse:

 • Nogle oplever at støvlerne går i stykker efter kun få dage, og lækker vand
 • De er lidt snævre og anbefales kun til tynde lægge

Jeg talte hvor mange brugere, der oplevede, at deres Havaianas lækkede efter kun få dage eller ugers brug, og fandt 13 ud af 77 brugerudtalelser. Det er 16 %, og det synes jeg, er alt for højt.

Køber du et par, så spørg forhandleren om du kan få gummistøvlerne refunderet eller byttet, hvis de går i stykker, og inden for hvilket tidsinterval.

Forhandlere og prisleje

Havaianas gummistøvler sælges primært i de internationale kæde-webshops, som f.eks. Sarenza.dk. De har det største udvalg, og uden for sæsonen fandt jeg flere af dem nedsat:

 • Printed Rain Boots nedsat fra 475 kr. til 425 kr. inkl. levering
 • Ensfarvede Woman Rain Boots nedsat fra 430 til 215 kr. inkl. levering
 • Matthew Williamson Printed Rain Boots nedsat fra 665 til 530 kr. inkl. levering

Du kan se udvalget her her .

Evt. besparelser ved køb i udlandet

Du kan købe Havaianas gummistøvler på deres egen webshop. Her koster et par Printed Rain Boots ca. 460 kr. inkl. levering

Jeg fandt flere modeller og størrelser nedsat på Amazon.co.uk, f.eks. den turkise unisex model nedsat til kun 220 kr. inkl. levering.

Vedligeholdelse

Der er ikke nogle guidelines på Havaianas hjemmeside om hvordan at støvlerne skal vedligeholdes.

Da de er af naturligt gummi, kan du følge disse generelle retningslinjer:

Gør støvlerne rene med vand tilsat en mild sæbe. Brug en blød klud, og vær nænsom.

Lad dem tørre i et køligt værelse langt væk fra alle varmekilder og direkte sollys.

Når støvlerne er tørre, kan du påføre en silikoneolie, der hjælper det naturlige gummi med at bevare dets fugtighed, så det ikke får revner. Du kan f.eks. bruge Ilse Jacobsens silikoneolie, der koster 70 kr. inkl. fragt på eshoes.dk.

Opbevar dem køligt, og langt væk fra alle varmekilder.

Undtagelsen er Havaianas gummistøvler designet af Matthew Williamson. Der står på deres hjemmeside, at de kun må renses.

Konklusion og rating

Havaianas gummistøvler er alt, hvad du kan forlange af gummistøvler: moderigtige med unikke designs i det bedste naturlige gummi. Der er dog kun ganske få modeller at vælge imellem, og derfor får de 3 stjerner for design.

Det ærgrede mig meget at se, hvor mange af Havaianas gummistøvler gik i stykker efter kun dage eller uger, ifølge brugerne på Amazon.co.uk. Støvlerne er så smukke og fremstillet i det bedste gummi, men med 16 %, der går i stykker, bliver jeg nødt til at give dem1 stjerne for holdbarhed .

De brugere, hvis støvler ikke går i stykker, er virkelig begejstrede for deres støvler. Udover det smukke design, fremhæver brugerne ofte, at Havaianas gummistøvler er utrolig behagelige at have på. Enkelte synes dog, at de er for stramme omkring læggene, og derfor får de 4 stjerner for komfort.

Modeller som Havaianas sælger

Havaianas har de følgende modeller i deres kollektion:

 • Printed Rain Boots
 • Woman Rain Boots
 • Matthew Williamson Printed Rain Boots
 • Woman Mid-Cut
 • Unisex Rain Boots

Kilder

Havaianas hjemmeside
Brugerudtalelser på Amazon.co.uk her
Test af Havaianas på the Sun her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv en anmeldelse