Ilse Jacobsen gummistøvler +700

Ilse Jacobsen gummistøvler

Forfatter
 • Design
 • Holdbarhed
 • Komfort

Ilse Jacobsen gummistøvler er af høj kvalitet og fremstillet af naturlig gummi. De klassiske originale gummistøvler med snørebånd er ofte set i gadebilledet, og de er skønne til mange formål: en tur med hunden, en dag i haven, en gåtur nedad strøget eller en aften i byen.

Ilse Jacobsen Hornbæk blev stiftet af Ilse Jacobsen i 1993, hvor hun startede sin egen skobutik. Hun begyndte med at producere sandaler, snart efterfulgt af de legendariske Ilse Jacobsen gummistøvler.

Ilse Jacobsen modeller inkl. kommentarer

Ilse Jacobsen gummistøvler er af høj kvalitet, samtidig med at de er moderigtige. Der er flere modeller at vælge imellem i forskellige højder.

For alle modellerne gælder det, at snørebåndene er af 100 % bomuld, og foret er af en blød blanding af viskose og bomuld.

Find børnelegetøj her (reklamelink)

Ydersålen er en kraftig EVA ydersål, der kan holde foden varm i -40 grader, og skaftet er af Ilse Jacobsens hemmelige blanding af naturgummi, der holder benet varmt i -20 grader.

Nogle af de mest populære gummistøvler i Ilse Jacobsens kollektion er:

 • Klassisk lang gummistøvle med snørebånd er en høj og elegant støvle, der har Ilse Jacobsen Hornbæk skrevet langs kanten på støvlen. De fås i mange skønne farver, såsom pink, latte, grå, rød, lilac og indigo. I str. 34-42.
 • Lang Biker gummistøvle er en høj sort sej gummistøvle med et bælte over overlæderet, samt et bælte på siden af gummistøvlen, så vidden kan justeres. Sål og skaft er som de klassiske lange gummistøvler. I str. 35-42.
 • Ilse Jacobsen Mink gummistøvle har en varm pelskant af ægte mink, og er en skøn varm vintergummistøvle. Den fås i sort eller grå i str. 35-41.
 • Kort gummistøvle med snørebånd er på højde med en ankelstøvle, og har snørebånd. Den fås i samme skønne farver som den klassiske lange gummistøvle med snørebånd. I str. 34-42.

Det anbefales at bestille en størrelse mindre, end du normalt bruger.

Der er mange flere skønne modeller af Ilse Jacobsens modeller at vælge imellem, og du kan se en liste nederst i denne artikel.

Fordele og ulemper

Der er mange fordele ved et par Ilse Jacobsen gummistøvler. Den største fordel er, at de er fremstillet af naturgummi af en høj kvalitet, og at de er helt PVC-fri. Det betyder, at du kan regne med en rigtig lang holdbarhed af dine gummistøvler.

Gummistøvlerne fremstilles i hånden, hvilket sikrer en god pasform, og at alle støvler er af konsistente samme gode kvalitet.

En anden stor fordel, er det store udvalg af modeller. Der er både høje, halvhøje og korte gummistøvler med og uden snørebånd i rigtig mange forskellige farver. Nogle af modellerne er særdeles elegante som Mink gummistøvlen, og den klassiske høje gummistøvle er mere robust.

Det er også et stort plus, at støvlerne kan holde dine fødder varme i minusgrader, så du kan bruge dem hele vinteren. Sålen er behagelig og skridsikker, så de passer perfekt til alle Danmarks årstider.

De er meget populære i Danmark, og vil du helst have usædvanlige støvler på fødderne, så er det en ulempe, at så mange andre har dem.

Vil du derimod gerne være sikker på, at du er med på moden, så er Ilse Jacobsen et sikkert og genkendeligt valg.

Test af Ilse Jacobsen gummistøvler

Ilse Jacobsens gummistøvler deltog i en svensk test af 9 forskellige par gummistøvler udført for det svenske magasin Icakuriren på Textil & Läderlaboratoriet i 2009. Det var bl.a. gummistøvler fra Tretorn, Hunter og Viking.

Vandtætheden testes ved at støvlerne fyldes med vand, og der ses om støvlerne lækker. I testen lækker en af støvlerne, og Ilse Jacobsens gummistøvler får derfor kun 1 stjerne.

Gummistøvlerne vrides og strækkes op til 100.000 gange i en fleksometermaskine, indtil de sprækker. Derefter opbevares de i et varmeskab på 70 grader. Denne proces efterligner lang tids brug af gummistøvlerne, og til sidst testes vandtætheden igen, for at se at de også er vandtætte efter ældning.

Gummistøvlerne får ingen revner, og kan holde til 100.000 vridninger.

Brugerudtalelser

De danske brugere er særdeles glade for deres Ilse Jacobsen gummistøvler, og de nævnes flittigt i mange danske fora. På Hundegalleri.dk og Heste-nettet.dk får de bl.a. de følgende bemærkninger med på vejen:

 • Ydersålen er for glat og mangler riller, og brugeren har oplevet at falde mange gange i mudder
 • Supergode at gå i, og foden sveder slet ikke

Brugere i Norge oplever at sålerne begynder at give en klikkelyd eller en knirkelyd, når de bliver et par år gamle, og der er åbenbart et kendt problem på både det norske forum Forelreportalen.no. og i Danmark. Her er der nemlig en Facebook-gruppe, der hedder foreningen mod Ilse Jacobsens knirkende gummistøvler.

På Amazon.com er der mange glade amerikanske ejere af Ilse Jacobsens gummistøvler, og de får stort set kun 5 stjerner ud af 5 mulige. Brugerne har de følgende kommentarer med på vejen:

 • Fantastisk pasform og høj kvalitet
 • Passer både smalle og brede lægge på grund af, at de kan justeres med snørebåndene
 • Får mange komplimenter
 • Stilfulde og behagelige
 • Holder fødder og lægge tørre og varme
 • Er behagelige til en hel dags arbejde
 • Ydersålerne er en smule glatte

Brugerne er således stort set alle begejstrede for Ilse Jacobsens gummistøvler i både Danmark, Norge og USA. De roses først og fremmest for at være ekstremt behagelige med en supergod pasform.

Det eneste, som brugerne beklager sig en lille smule over, er de lidt glatte ydersåler, og at de begynder at knirke. Flere fortæller dog, at det er vigtigt at vedligeholde dem ofte med Ilse Jacobsens silikoneolie, for at undgå, at de knirker.

Forhandlere og prisleje

Du kan købe Ilse Jacobsens gummistøvler i mange webshops. Eshoes.dk har et stort udvalg af modeller, og du kan f.eks. få:

 • Høje klassiske gummistøvle til 900 kr. inkl. levering
 • Ilse Jacobsen Biker gummistøvle til 800 kr. inkl. levering

Du kan se udvalget her.

Du kan også kigge på Ilse Jacobsens egen webshop, hvor støvlerne bliver nedsat uden for højsæsonen. Da jeg kiggede var flere modeller nedsat til halv pris. F.eks. var den klassiske model med snørebånd nedsat til 485 kr. inkl. levering.

Evt. besparelser ved køb i udlandet

Da Ilse Jacobsens gummistøvler er danske, kan det ikke betale sig at købe dem i udlandet. På alle de webshops, som jeg tjekkede priser, var der ikke nogen, der var billigere end de danske.

Det billigste er, at købe dem, når der er udsalg på Ilse Jacobsens egen webshop.

Vedligeholdelse

Ilse Jacobsen har udviklet sine egne plejeprodukter, så du kan pleje dine gummistøvler så godt som muligt.

Ilse Jacobsens plejesvamp bruges til nænsomt at tilføre naturgummiet den fugtighed, som det behøver for at forblive fleksibelt og blødt, så det ikke sprækker.

Når svampen er løbet tør for olie, kan du købe Ilse Jacobsen silikoneolie, som påføres svampen.

Du kan få plejeprodukterne for 70 kr. pr. stk.

Konklusion og rating

Ilse Jacobsens gummistøvler er af udsøgt kvalitet, og der er et meget stort udvalg af modeller og farver. Du kan få både feminine elegante støvler med høje hæle, og mere klassiske og robuste gummistøvler i flere højder. Derfor får de 5 stjerner for design.

Der er ingen brugere, der beklager sig over, at støvlerne begynder at lække efter kort tid. Der er dog flere, der oplever, at støvlerne begynder at knirke så højt, at det er pinligt og generende, og derfor får støvlerne 4 stjerner for holdbarhed.

De fleste roser Ilse Jacobsens gummistøvler for, hvor usædvanlig behagelige de er at have på. Det er et stort plus at gummistøvlerne kan justeres med snørebånd, så de sidder perfekt rundt om både smalle og brede lægge. Derfor får de 5 stjerner for komfort.

Modeller som Ilse Jacobsen sælger

Ilse Jacobsen har de følgende modeller i deres kollektion:

 • Lang gummistøvle
 • Lang gummistøvle med snørebånd
 • 3/4 lang gummistøvle med snørebånd
 • Camouflage
 • Mink
 • Lang Biker Gummistøvle
 • Kort Biker Gummistøvle
 • Lang gummistøvle med similisten
 • Croco
 • Gummistøvle med høj hæl
 • Ridestøvle

Kilder

Ilse Jacobsens hjemmeside
Brugerudtalelser på Amazon.com her
Brugerudtalelser på Hundegalleriet.dk her
Brugerudtalelser på Heste-nettet.dk her
Brugerudtalelser på Foreldreportalen.no her
Test af Ilse Jacobsen gummistøvler her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv en anmeldelse