Le Chameau gummistøvler +900,-

Le Chameau gummistøvler

Forfatter
 • Design
 • Holdbarhed
 • Design

Le Chameau gummistøvler blev første gang produceret i Frankrig i 1927, og ligesom dengang fremstilles gummistøvlerne i hånden af vulkaniseret naturgummi.

Le Chameau er af meget høj kvalitet, og passer du godt på dem, kan du bruge dem i mange år fremover.

Le Chameau modeller inkl. kommentarer

Du kan få Le Chameau gummistøvler med fire forskellig slags isolering: læder, neopren, uld eller bomuld.

Læderforet er meget åndbart, holdbart og behageligt. Neopren-foret gør støvlerne lettere, og holder foden varm ned til -15 grader. Bomuldsforet er let og åndbart, og gør gummistøvler med bomuldsfor behagelige at have på hele året.

Le Chameau har bl.a.de følgende modeller til damer:

 • Vierzon Lady er den mest populære model til damer. Den er som alle Le Chameaus fremstillet af det bedste naturgummi. Inderst er læder-fór, der passer fantastisk rundt om fødderne, og bliver bedre år for år. Der er et bælte øverst, så den passer til en læg-størrelse på 35-42 cm. Den fås i grøn i str. 36-41
 • Iris er Le Chameau støvler i flotte farver såsom lilla, rød og blå. Den er fremstillet med henblik på at pasformen skal være perfekt til kvinder. Der er en lille hæl på, og den har et spænde øverst, så den kan justeres. Den fås i str. 36-44.
 • Le Chameau Chasseur Fouree er blandt de bedste gummistøvler fra La Chameau. Den har uld som fór, og den stærke rågummi i yderskaft og ydersål. Damemodellen er smal omkring anklerne og læggene med en vidde på 38 cm, så den passer til kvinder. Der er lynlås i siden, så den er let at få af og på. Ydersålen har et ekstra godt greb. Den fås i str. 37-42.

Blandt Le Chameaus gummistøvler til mænd finder du bl.a.:

 • Chasseur Fouree fås også i en herreudgave. Som damemodellen har den uld inderst, og naturligt rågummi yderst med en ekstra kraftig sål. Den er bredere i læggene og anklerne end damemodellen, så pasformen er perfekt til mænd. Str. 41-47

Du kan se en liste med alle Le Chameaus gummistøvler nederst i denne artikel.

Fordele og ulemper

Le Chameau laves i hånden i Frankrig eller Marokko og er fremstillet af naturlig gummi, der er langt det bedste materiale for gummistøvler, da det er så holdbart.

Naturgummiet sammen med det skønne fór af enten bomuld, uld, neopren eller læder gør støvlerne åndbare og meget behagelige at have på.

Der er god kvalitetskontrol med Le Chameaus gummistøvler, og arbejderne uddannes i 9 mdr. for at lære at lave støvlerne helt korrekt, så du er sikker på, at de altid er af bedste kvalitet.

Vælger du Le Chameaus gummistøvler er du i godt selskab med Kate Middleton og vores egen kronprinsesse Mary, der også er vilde med Le Chameaus.

Den eneste ulempe ved Le Chameau er den høje pris, men vil du have et par suveræne gummistøvler, der holder i årtier, er de prisen værd.

Test af Le Chameau gummistøvler

I en test fra 2010 i det tyske blad Jäger deler to af Le Chameau’s gummistøvler førstepladsen 2010 med støvler fra Aigle, Seeland og Tretorn.

Om Le Chameau Chasseur Neo Area skriver Jäger, at takket være lynlåsen er støvlen let at tage af og på; gummistøvlerne er ekstremt behagelige og af udseende meget elegante.

Le Chameau Vierzonord Plus roses af Jäger for at være meget fleksibel og varm; dog er grebet på ydersålen ikke optimalt på alle overflader.

Det tyske hestemagasin Mein Pferd sammenlignede i 2009 gummistøvler fra Aigle, Giesswein, Kamik, Rontani og Le Chameau.

Le Chameau Iris II roses af Mein Pferd for at have et relativt godt greb på ydersålen, og at være meget let. Af negative egenskaber nævnes bl.a. at den ikke er så isoleret, så du har brug for tykke sokker, samt at den er besværlig at gøre rent.

Brugerudtalelser

Le Chameau gummistøvler er meget populær blandt brugerne, der ofte giver dem topkarakteren 5 stjerner på Amazon.com og Amazon.co.uk.

Gummistøvlerne er meget holdbare, og flere brugere fortæller deres om lange holdbarhed. En ejer af Le Chameau Chasseur fortæller, at han har brugt det samme par flittigt både på jagt, på byggespladser og på lange traveture i 20 år!

Brugerne fremhæver bl.a. de følgende positive egenskaber om Le Chameau støvler

 • Utolig behagelige at gå i hele dagen
 • Bløde indeni og støtter svangen
 • Fleksible med god pasform
 • Vandtætte i al slags vejr
 • Er lette at tage af og på
 • Ydersålen har et godt greb
 • Suveræn kvalitet

Brugerne er generelt positive, men har dog følgende negative kommentarer:

 • De er tunge at gå i
 • Det kan være svært at finde den rigtige størrelse
 • Indersålen kommer med ud, når brugeren tager dem af

Forhandlere og prisleje

Du kan købe Le Chameau gummistøvler på eshoes.dk. Her er et stort udvalg af de populære modeller til damer samt Le Chameau Vierzon Men til mændene. Uden for sæsonen kan du spare op til 25 % på nogle af modellerne; f.eks. var Le Chameau Iris nedsat fra 1100 kr. til 820 kr. inkl. levering.

Luksusmodellen Le Chameau Chasseur Fouree koster 2800 kr. på sko-sko.dk for både dame og herre-modellen

Jeg fandt den nedsat i str. 37 og 38 til 1600 kr. på urbanclothing.dk her, men disse tilbud forsvinder hurtigt.

Evt. besparelser ved køb i udlandet

Du kan spare mange penge ved at købe Le Chameau i England. Køber du Le Chameau Chasseur Fouree på Wellywarehouse.co.uk koster den ca. 2300 kr. inkl. levering, så det er 500 kr. sparet i forhold til de danske priser.

På Amazon.co.uk var der også mange gode tilbud, og jeg fandt enkelte størrelser af Iris II nedsat til 400 kr. inkl. levering, så det er en besparelse på 400 kr. på tilbudsprisen i Danmark.

Vedligeholdelse

Le Chameau anbefaler at du passer godt på dine støvler, da det forlænger levetiden betydeligt.

Vask dine støvler med rent vand og med en mild sæbe. Lad dem tørre, og sprøjt derefter med Le Chameau plejeprodukter. Deres spray koster 150 kr. inkl. levering hoa FashionMe.dk.

Polér dem med en blød, tør klud.

Opbevar dem et tørt og ventileret sted langt væk fra solen og varmekilder.

Hvis de er våde indeni, så put krøllet avispapir ind i dem, for at absorbere fugtigheden. Tør dem aldrig nær varmekilder såsom en radiator eller ved komfuret.

Har dine støvler en lynlås, anbefales det at smøre lynlåsen med den samme Le Chameau spray, som du bruger til støvlerne. Smør lynlåsen før du tager støvlerne i brug, og hver eneste gang du bruger dem.

Konklusion og rating

Selv om Le Chameau ikke kommer med farvestrålende mønstre eller skriger sidste nye mode, er de så gennemført i høj kvalitet og suveræn pasform, at jeg giver dem 5 stjerner for design.

Der er flere historier om Le Chameau, der fortæller om en næsten usandsynelig lang holdbarhed på op til 20 år, trods at de bruges flittigt til mange slidsomme gøremål og derfor får de 5 stjerner for holdbarhed.

Brugerne fremhæver gang på gang Le Chameau gummistøvlerne for deres store komfort, og hvor behagelige de er at have på i mange timer. Derfor får de 5 stjerner for komfort.

Modeller som Le Chameau sælger

Le Chameau har de følgende modeller i deres kollektion:

 • Chasseur
 • Vierzon Leather
 • Chasseur Fouree
 • City All Track
 • Country Neo
 • Country Vibram Neo
 • Veganord Evolution
 • Premium Steel Toe Knee Work Boots
 • Vierzonord
 • Vierzonord Extreme
 • Country Ladies
 • County Vibram

Kilder

Le Chameau hjemmeside
Test i Jäger 2010 på Testberichte.de her
Test i Mein Pferd 2009 på Testberichte.de her
Brugerudtalelser på Amazon.com her
Brugerudtalelser på Amazon.co.uk her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv en anmeldelse