Barbour gummistøvler +1100,-

Barbour gummistøvler

Forfatter
 • Design
 • Holdbarhed
 • Komfort

Barbour gummistøvler er fremstillet af naturlig gummi, og de er traditionelle og robuste gummistøvler af høj kvalitet.

Barbour er et engelsk mærke, der er bedst kendt for deres jakker – set bl.a. på James Bond i Skyfall. Firmaet begyndte deres produktion i 1894, og har en stor kollektion af tøj og fodtøj beregnet til jagt, sport og en weekend på landet.

Barbour modeller inkl. kommentarer

Barbour gummistøvler henvender sig både til mænd og damer, og er et populært valg for begge. Kun små variationer adskiller fire modeller af gummistøvler:

Barbour Town & Country Wellington er unisex og fås i str. 36-48

 • Barbour Town & Country Wellington er en høj gummistøvle med et justerbart spænde på siden. Både skaft og den kraftige ydersål er af naturlig gummi. De fås i mange flotte farver såsom sort, blå, olivengrøn, lilla, rød og lyserød i str. 36-48.
 • Barbour Town & Country Wellington Glosser som den anden model bortset fra at den har en skinnende finish. I sort, oliven, lilla, rød eller rosa i str. 37-42.
 • Barbour Town & Country Wellington Wide er en støvle, der ligner de to andre modeller, bortset fra at den er en bredere foroven, så der er mere plads til læggene. Den er beregnet til kvinder, og fås i blå i str. 36-42
 • Barbour Town & Country Wellington Tartan har et flot ternet mønster, og er derfor lidt anderledes end de andre modeller. De er mere feminine, og er et godt valg, hvis du vil have nogle usædvanlige gummistøvler. I str. 36-42.

Fordele og ulemper

Barbour gummistøvler er af 100 % naturlig gummi, og de fremstilles i hånden, så hver eneste støvle er af suveræn pasform og høj kvalitet.

Barbour gummistøvler fremstilles af Hunter, og du vil derfor få en gummistøvle, der minder meget om Hunters gummistøvler.

Hvor Hunter kun er fokuseret på at fremstille gummistøvler, og de har en meget stor kollektion af forskellige modeller, har Barbour kun ganske få modeller i deres kollektion.

Da Hunter flyttede produktionen af deres gummistøvler fra Skotland til Kina i 2008, blev produktion af Barbour flyttet til Serbien i Europa. Nogle påstår, at kvaliteten af gummistøvler produceret i Europa er af højere kvalitet end gummistøvler produceret i Kina.

Barbour er gummistøvler, der er beregnet til at blive brugt på jagt, lange gåture eller i haven, og den høje kvalitet gør, at de er behagelige nok til at du kan have dem på en hel dag.

De er ligeså trendy og flotte som Hunter, der er blevet allemandseje, og kan som Hunter bruges som helt og aldeles moderigtige gummistøvler.

Artikel er sponseret af byic.dk byic.dk festkjoler

Der er følgende fordele ved Barbour gummistøvler:

 • 100 % naturlig gummi og fremstillet i hånden
 • Flotte farver
 • Unisex model i et stort udvalg af størrelser og farver
 • Mange modeller og farver
 • Er beregnet til jagt eller en hel dag udenfor
 • De er fremstillet i Europa

De eneste ulemper er, at der er et meget lille udvalg af modeller og designs, og at ikke-udsalgsprisen er over 1000 kr.

Test af Barbour gummistøvler

Geoff Hodge fra Gardenforumhorticulture.co.uk testede 6 par gummistøvler for, hvor gode de var til havearbejde. Det var bl.a. Muck Boot Derwent, Aigle Bison Boot, Barbour Town & Country Wellingtons samt Town&Country Premium Wellington

Hvert par blev testet i to timer, og Geoff Hodge vurderede, hvor lette støvlerne var at tage af og på, hvor behagelige de var, når man knæler og graver i haven, samt hvor godt de beskyttede mod regn og hvor isolerede de var.

Barbour Town & Country Wellingtons får 4 ud af 5 point for komfort, da de er meget behagelige at have på med en god stabil sål.

De får også 4 point for hvor lette de er at tage af og på, og fordi de er tilpas fleksible, så man kan knæle uden at de strammer. Det trækker en smule ned, at det var svært at justere spændet på siden af støvlen.

De beskytter Geoff Hodge godt mod regn, da de sidder tilpas stramt rundt om benet, så det ikke kan regne ned i støvlen. De er dog ikke så varme, og derfor giver han dem 4 point i den kategori.

Til slut får de 4 point for værdi for pengene, da de er relativt dyre, og lander på en tredjeplads i testen.

Muck Boot og Town&Country Premium Wellington vinder testen med i alt 19 point hver, mod de 16 point som Barbour får.

Brugerudtalelser

Barbour anbefales af brugerne som et godt alternativ til Hunter, og kvaliteten og holdbarheden roses af ejerne f.eks. på det engelske Jagtblad Horse and Hound forum.

Brugerne har bl.a. de følgende kommentarer

 • De er så bløde og fleksible, at du glemmer, at du har dem på
 • God holdbarhed – holder til 3 års daglig brug på en gård
 • Kvaliteten er meget høj

Forhandlere og prisleje

Barbour Town & Country var nedsat fra ca. 1050 til 630 kr. inkl. levering på Sarenza.dk uden for sæsonen. Det er virkelig mange penge at spare.
Du kan se udvalget her.

Evt. besparelser ved køb i udlandet

Jeg fandt Barbour Town & Country til ca. 600 kr. inkl. levering på Outdoorandcountry.co.uk nedsat fra ca. 800 kr. inkl. levering.

Det kan godt betale sig at bestiller støvlerne herfra, hvis de ikke er nedsat i de danske webshops.

Vedligeholdelse

Jeg spurgte Outdoorandcountry.co.uk, om hvorledes man bedst vedligeholder sine Barbour gummistøvler, og de anbefaler de følgende guidelines:

Gør støvlerne rene med intet andet end vand og en børste.

Bliver støvlerne våde, så brug dem først når foret er helt tørt.

Lad aldrig dine støvler i direkte kontakt med en varmekilde som f.eks. en radiator.

Hvis du ikke skal bruge dine støvler i en længere periode, så opbevar dem væk fra direkte sollys.

Konklusion og rating

Barbours modeller af gummistøvler er ikke specielt originale eller spændende, og der er ikke ret mange modeller at vælge i mellem. De er gode gummistøvler, der minder meget om Hunters, og det gør dem trendy. Derfor får de 3 stjerner for design.

Barbour er fremstillet af naturlig gummi, der har en lang holdbarhed, og de roses af brugerne for at holde i mange år, og derfor får de 4 stjerner for holdbarhed.

Både brugerne og Geoff Hodge, der testede gummistøvler for Gardenforumhorticulture.co.uk roser Barbour for at være yderst behagelig at have på, i den test, som han foretog. Derfor får de 5 stjerner for komfort.

Modeller som Barbour sælger

Barbour har de følgende modeller i deres kollektion:

 • Barbour Town & Country Wellington
 • Barbour Town & Country Wellington Gloss
 • Barbour Town & Country Wellington Wide
 • Barbour Town & Country Wellington Tartan

Kilder

Barbour hjemmeside
Brugerudtalelser på Horseandhound.co.uk her
Brugerudtalelser på Answers.yahoo.com her
Barbour test på Gardenforumhorticulture.co.uk her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv en anmeldelse